Mindfulness København – MBSR™ Kursus

mindfulness koebenhavn

Jacob Andersen, universitetsuddannet underviser i mindfulness
Se personlig profil

Mindfulness MBSR kursus – en forvandlende rejse

Mindfulness-baseret Stressreduktion (MBSR™) er meget effektiv træning af egen fysiske og mentale sundhed. Internationalt anerkendt forskning viser, at MBSR bl.a. øger livskvalitet, empati, opmærksomhed og personlig effektivitet samt nedsætter symptomer på stress, angst, depression og kropslige smerter.

Jeg hjælper dig med at møde dig selv, hvor du er. Måske udmattet, stresset, orienteringsløs, i livskrise, syg eller blot nysgerrig på, hvad mindfulness er og kan. Og jeg tilbyder dig en tryg og selvudviklende rejse ind i et forvandlende element, som måske er ukendt for dig, men hvor jeg er hjemmevant, så jeg kan hjælpe og vejlede dig med sikker hånd.

Efter endt forløb har du forudsætninger til at fortsætte en meditativ praksis på egen hånd, hvis du ønsker det. Evt. tilknyttet mit fortsætterhold.

Her på siden finder du grundig information om MBSR-forløbet. Har du spørgsmål, så tag kontakt på +45 42950429 eller mail: jacob@samspil.nu

Gå til denne side for at få overblik over alle SAMSPIL NUs meditation kurser København

Mindfulness København – Hilsen fra deltagere på tidligere mindfulness kurser

Jeg blev anbefalet SAMSPIL NU af min psykolog, da jeg led af generaliseret angst og oplevede deciderede angstanfald samt mild depresssion. Forløbet har givet mig værktøjer til at håndtere dette, og jeg mærker en kæmpe forskel i mig selv og min hverdag.

Andrew

Jeg kan ikke sætte ord på hvad det er, Jacob kan, men det virker! Jeg mærker effekter som mindre tyngde og større lethed, mindre bekymring og mere fokus. Det er både til stede i arbejdslivet og privat og giver mig større effektivitet og glæde.

Lene, sektionschef

Efter min tredje blodprop midt i en meget stresset hverdag besluttede jeg at følge forløbet. Gennem kurset har jeg oplevet flere episoder, hvor jeg bliver bevidst omkring stress eller vrede. Bare det at stoppe op i 2 minutter og mærke sin krop og følelser gør, at jeg bedre kan håndtere det.

Jeg kan klart anbefale Jacobs forløb til dem som har brug for bedre balance. Jacob er imødekommende, hjælpsom og altid til rådighed under forløbet. Dog skal man også være klar over, at det kræver en stor indsats. Men gevinsten er det hele værd.

Steffen, ingeniør og iværksætter

Jeg tilmeldte mig MBSR-forløbet hos Jacob grundet en svær depression og kom ud på den anden side med meget mere indre ro, større livsglæde og højere selvværd, samt en erkendelse af vigtigheden i at prioritere tid til omsorg for sig selv, så man har noget at give af til andre. Jacob er en virkelig dygtig facilitator og formår til fulde at skabe den nødvendige ro og balance i nærværet med andre uden at dømme eller kræve. Der er plads til forskellighed og samtidig kommer man i forløbet til at føle en stærk samhørighed med de øvrige deltagere.

Kirsten, forsker

Jeg havde fået anbefalet Jacob fra tidligere kursister. Jeg meldte mig til kurset hos SAMSPIL NU, fordi jeg ønskede at blive bedre til at håndtere daglige vanskeligheder, sorger og pres.

Jeg er blevet meget bedre til at ”standse toget”, når tankemylder og følelser vælter ind. Og jeg har fået forstærket min oplevelse af at være til stede generelt, også i mit helt almindelige hverdagsliv.

Forløbet har været ubetinget positivt og givende. Jeg kan på det varmeste anbefale forløbet hos Jacob.

Filminstruktør, anonym

Forløbet har tilføjet en ny dimension til min eksisterende praksis, hvor jeg er blevet bedre til at møde min egen uopmærksomhed og automatiserede tanker med en venlig opmærksomhed og nysgerrighed. Jeg oplever desuden, at jeg er blevet mere opmærksom og nærværende i mine relationer.
Jacob formår i høj grad at skabe et trygt og tilladende rum, hvor der er plads til alle oplevelser. Med sin store meditative erfaring bidrager han med spændende og relevante perspektiver på alle deltagernes oplevelser.

Morten, HR konsulent

Jacob har en meget jordbunden tilgang til mindfulness. Der er ikke noget hokus-pokus. Det er hands-on metoder, som virker. For mig giver mindfullness ro og nogle øjeblikke af stor indsigt og klarhed. Det hjælper mig til at holde orden på øverste etage. Kan kun anbefales.

Anders Tybjerg, kommunikationschef

Det var især venligheden i Jacobs undervisning, der gjorde forskellen for mig. Jeg kunne være venligere mod mig selv og slippe unødvendige indre præstationskrav.

Jeg kan anbefale Jacobs kursus til alle, der har brug for en metode til at finde roen indeni.

Tove, pensioneret jurist

Midt i mit livs krise – en ekstrem svær tid med stress og et forlist parforhold – lykkedes det mig ved hjælp af kurset i mindfulness og sparring fra Jacob at komme igennem og finde en indre ro og balance. Med læring om mindfulness har jeg fået støbt et fundament for resten af mit liv.

Jeg tilmeldte mig også kurset for at blive mere nærværende og opmærksom samt bedre til at lytte. Her kan jeg allerede mærke en stor forskel.

Jacob er dygtig, empatisk og kreativ. Jeg kan varmt anbefale Jacob som person og kurset i sin helhed.

Oliver, Ejendomsmægler MDE

Jeg oplevede en manglende evne til at kunne holde fokus på jobbet, hvor jeg bare løb hurtigere og hurtigere i ”hamsterhjulet” med dårlig søvn, hjernespind og tanker, der kørte i ring. Kurset indfriede på alle måder mine forventninger. Jacob har med sin åbne (k)ærlige, inspirerende instruktion støttet mig i at nå dertil, hvor jeg er i dag.

Jeannette, sekretær

Jeg fulgte MBSR-træningen, da jeg døjede med følgerne af stress og en mindre hjernerystelse, der ikke ville gå over. Efter forløbet mærker jeg en meget større ro i krop og sind med mere overskud til følge. Og jeg er blevet bedre til at mærke efter, hvad jeg har brug for, samt at være mere til stede i det jeg gør.

Russel, konsulent

Jeg tilmeldte mig MBSR-forløbet pga. et behandlingskrævende højt blodtryk, som min læge gav mig en måned til at få sat ned. Ellers ville jeg blive sat i medicinsk behandling. Nu 8 uger senere er mit blodtryk markant lavere og tæt på normalt. Som sidegevinst har jeg fået meget længere ”lunte” i forhold til andre mennesker. Jeg er blevet markant bedre til at være til stede i nuet. Det kan jeg mærke på, at jeg fx kører langt pænere på cykelstien. Men det allervigtigste er, at jeg er meget bedre til at agere i stedet for at reagere. Især i forhold til min familie. Så jeg vil klart anbefale MBSR-forløbet.

Martin, projektleder

Jeg startede forløbet en måned inde i en sygemelding med arbejdsrelateret stress, da jeg fik det anbefalet af en kollega, som selv havde fået stort udbytte af det. Jeg var både lidt skeptisk men også nysgerrig over for, hvad MBSR kunne give mig i min situation. Efter endt forløb er jeg nu tilbage på arbejde og har en generel mere rolig tilgang til både arbejde og livet generelt. Mine fysiske stresssymptomer som ekstrem træthed og hovedpine er stort set forsvundet, og mit tankemylder er nu mindsket, og jeg er bedre til at takle dette når det opstår. Jeg kan virkelig anbefale MBSR-forløbet hos Jacob.

Therese, konsulent

Jeg har som udgangspunkt ikke nogen stor tiltro til psykologiske quick-fixes, men mindfulness-kurset har overrasket mig meget positivt og givet mig nogle overraskende enkle redskaber til at få styr på mit eget stressniveau i en temmelig presset hverdag. Og Jacob er både en dygtig lærer og et meget behageligt menneske.

Bent, chef

Jeg meldte mig til forløbet, fordi jeg gerne vil have mere ro, nærvær og balance i mit liv. Under kurset blev min tålmodighed i den grad udfordret, hvilket var godt for mig. Jeg har i dag en daglig praksis, og jeg oplever væsentligt mere ro og nærvær i mit liv. En anden ting, jeg også tager med mig fra kurset er ”at være med det, der er”. Det hjælper mig til at være mere til stede i nuet.

Katrine

Jacob er en virkelig dygtig facilitator der brænder for sin sag. Han har hjertet på rette sted og udviser en sjælden og helt oprigtig interesse i hver enkelt deltager. Jeg følte mig set, mødt og rummet præcis som den jeg er. Jeg kan kun give Jacob og MBSR mine varmeste anbefalinger.

Susanne, indehaver Sei-mei Akupunktur

Forløbet hos SAMSPIL NU var en del af min udviklingsplan på mit job. Hos Jacob har jeg lært at fokusere på min krop, både psykisk og fysisk. Herigennem har jeg opnået større harmoni og er blevet mere til stede i nuet. Det har bl.a. ført til en bedre koncentrationsevne og samtidig har jeg lært at forholde mig til og styre mine tanker meget bedre. Jeg kan varmt anbefale forløbet til andre.

Kristel Jelstrup Hansen, landskabsarkitekt, Høje-Taastrup Kommune

Når jeg ser tilbage på min tilstand, inden forløbet startede, tænker jeg “Hvordan kunne du overhovedet komme ind ad den dør, så dårligt du havde det?”

Jeg kan ikke sige tak nok, Jacob, for, at du fik mig til at tro på, at 2 måneder i de rammer og det rum, du skaber, ville være det rigtige for mig.

Mariam Nur, konsulent

Jeg tilmeldte mig forløbet, fordi jeg savnede at lytte mere til mig selv i en ny livsfase. Fx hvad der er godt og mindre godt for mig i forhold til venskaber, relationer og arbejde.
Jeg har fundet mere ro og tilfredshed med livet, som det er, og jeg har lært at lytte med hjertet og at turde handle ud fra det, jeg mærker. Gennem forløbet er jeg trådt ud af en gammel rolle som hende, der altid er der for alle andre end sig selv. Jeg har fået kontakt til vigtige sider hos mig selv, som jeg ikke har haft meget kontakt til tidligere.

Lotte Goth, sektetær, Dansk El-Forbund

Et friere og rigere liv

Mindfulness er at møde alt, hvad der er i dit liv, direkte, umiddelbart og varmt. Det er at tage ansvar for sin egen eksistens. Noget som ingen anden kan gøre for os. Det er et potentiale, alle mennesker er født med, men op til den enkelte om vi vælger at udvikle det eller ej.

På mine forløb deltager mennesker i enhver alder og livssituation. Sammen træner vi evnen til at være i nærkontakt med livet, som det udfolder sig i og omkring os. Med alt hvad det indebærer. Denne forholdemåde er forvandlende.

Mindfulness virker ind på alle forhold i livet – på krop, sind, relationer og allervigtigst dit forhold til dig selv. Mindfulness gør dig til endnu mere dig.

Se alle kommende meditation kurser København

MBSR virker

Mindfulness-baseret Stressreduktion (MBSR™) er et forskningsbaseret personligt udviklingsforløb med evidens for en række positive virkninger.

Drømmer du om at blive bedre til noget? Har du stress? Har du brug for at blive sundere, kropsligt eller mentalt? Føles livet jævnt, kedeligt eller ligegyldigt? Lider du af angst eller depression? Vil du gerne blive bedre til at lede dig selv eller andre?

Forløbet er som en indre bjergbestigning, hvor du træner kontakten til krop og sind. Undervejs styrkes denne evne gradvist, så du bliver i stand til at bevare kontakten indad til og være tro mod dig selv og dine værdier, mens du udfolder dig i livet.

Læs mere om mindfulness og forskningen bag

HR, stress og ledelse

Ledere og vidensarbejdere deltager i kurset Mindfulness for ledere med henblik på at udvikle et sundere og mere effektivt personligt lederskab med fokus på bl.a. selvindsigt, selvledelse, stress og kommunikation. Evt. kombineret med ledercoaching København

Jeg hjælper også medarbejdere med at overvinde stressproblemer. Gennem MBSR-forløbet får den stressramte forskningsbaserede værktøjer til at reducere stress samt støtte til at håndtere sin situation, så arbejdsglæde og præstationsniveau hurtigt kan løftes igen. Her finder du mere om kurset Arbejdsrelateret Stress

Få overblik over alle muligheder hos SAMSPIL NU via forsiden Selvudvikling Kurser København

Sådan foregår et mindfulness kursus i København

Forløbets praktiske rammer

Vi er et lille hold på maksimum 12 personer, som mødes fast gennem hele forløbet.

Undervisningsforløbet består af 9 sessioner fordelt over 8-9 uger. Der er holdundervisning hver uge i 2 1/2 – 3 timer samt en enkelt hel undervisningsdag sent i forløbet. I alt 28,5 timers undervisning. Hertil kommer hjemmearbejde, som omfatter 45-60 minutter per dag 6 dage om ugen gennem hele kursusperioden. I alt minimum 48 timer. Hjemmearbejdet består af meditativ praksis samt refleksions- og opmærksomhedsøvelser. Du får nye opgaver fra mig hver uge, som bliver grundigt introduceret til undervisningen.

Undervisningsdage

Undervisningen følger en indholdsmæssig struktur, som er angivet i overskrifter i illustrationen herunder. Herudover tager vi fat i de erfaringer, vi løbende gør os undervejs. De præcise undervisningsdage og -tidspunkter finder du længere nede på siden.

 

MBSR kursus samspil nu

Et udviklingsforløb i mindfulness

MBSR-forløbet er en personlig udviklingsrejse, som inddrager hele dit væsen og hele dit liv. Hvor vi træner fordybelse i mindfulness i et trygt og nærende miljø.

Selve undervisningen er en indføring i mindfulness, dvs. evnen til at være bevidst til stede i det nuværende øjeblik, præcis som det er. Det er en evne, som ethvert menneske besidder, og som vi udforsker og styrker gennem forløbet. Denne åbne forholdemåde er forvandlende. Med et styrket nærvær opnås gradvist større balance og bedre overblik i livet samt en forbedret evne til at prioritere sit nærvær i hverdagens strøm af begivenheder. Træningen indebærer samtidig, at vi arbejder med at udvikle evnen til også at kunne gå tæt på det, vi finder svært eller direkte ubehageligt ved os selv og vores livssituation, fx egen smerte, stress eller uformåen.

Gennem forløbet optrænes mindfulness gennem liggende og siddende mindfulness praksis, mindfulness-baseret yoga samt integration af mindfulness i hverdagen. Desuden indgår fordybelse i emnerne perception, stress, vanskelig kommunikation og livsstilsvalg.

Jeg yder individuel støtte og vejledning efter behov. Der kræves ingen forhåndskundskaber for at kunne deltage og få det fulde udbytte af forløbet.

 

Prøv en mindfulness meditation

Afsæt 15 minutter, sæt dig godt til rette, tag høretelefoner på og lyt

Mindfulness København – Forskning og evidens

Udvikling og vækst med mindfulness

I mindfulness træner du nærvær i nuet. I takt med din fordybelse muliggør det, at flere af dine handlinger i livet udspringer af din fulde væren og personlige værdier, så du lever mere ægte og integreret med dig selv. Og uden unødig stress.

Når tingene ikke virker for os, foranlediges vi let til at opsøge strategier, hvor vi følger andres forventninger, metoder, råd eller eksempel. I arbejdet med individuation og personlig vækst, har sådanne strategier deres begrænsning, fordi de ikke primært handler om dig: Hvem du er, hvor du er, og hvad du dybest set vil med dit liv.

Mindfulness er træning i at tage imod dig selv og dit liv, præcis som det er lige nu. Det kan virke provokerende og kontralogisk, fordi du netop ikke ønsker, at tingene fortsætter som nu. Men når vi anerkender nuet, som det er, bliver vi meget mere virkelige med tingene, som de er. I kraft af dette ekstra nærvær kan udvikling realiseres med afgørende dybere indsigt. Du får øje på den større kompleksitet, som dine ønsker for forandring indgår i, hvilket er essentielt for at nå i mål. Når indsigterne indfinder sig, sker forandringerne som oftest af sig selv og uden stor anstrengelse.

Dokumenterede effekter ved mindfulness

Mindfulness-baseret Stressreduktion (MBSR™) er et globalt beskyttet varemærke, udviklet på University of Massachusetts Medical School af Jon Kabat-Zinn. Hovedparten af al forskning i mindfulness hviler på MBSR. Der er dokumenteret en lang række gavnlige effekter fra 8-ugersforløbet, heriblandt

  • Reduktion af stress og tankemylder
  • Skærpet koncentrationsevne
  • Forbedret hukommelse
  • Øget empati
  • Reduktion af symptomer på angst og depression
  • Positive ændringer i immunsystem, celler og DNA.

Forskningen kommer fra prominente universiteter som Oxford University, Harvard Medical School og Cambridge University. Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet opsamler løbende al forskning på deres hjemmeside.

Tilmelding til mine mindfulness kurser i København

Kursuskalender

Her er en oversigt over alle undervisningsforløb i SAMSPIL NU.

MBSR-forløb udbydes både som dagshold og aftenhold. Gå ind på det enkelte forløb for at få en oversigt over alle mødedatoer og tidspunkter.

Pris, MBSR-forløb

DKK 4.600,- for privatpersoner.

DKK 6.500,- ekskl. moms for ejer af enkeltpersonsvirksomhed.

DKK 10.500,- ekskl. moms for medarbejdere med virksomhedsbetaling. Læs mere om forløbet her MBSR™ Stressreduktion for virksomheder

Hvor vi mødes

Kurset foregår i Studie Mindfulness, Struenseegade 13A, 1. sal, 2200 Kbh. N
→ Ind i gården og opgangen til venstre

Hvis det ønskede hold er fuldt booket eller du bor langt fra København, kan du finde andre mulige MBSR-lærere via Dansk Center for Mindfulness hjemmeside

Hvad der sker efter din tilmelding

Når du tilmelder dig her fra siden, kontakter jeg dig for at afstemme forventninger, så vi sikrer os, at forløbet er det rigtige for dig. Efter denne samtale får du plads på det ønskede hold.

Hvis du har spørgsmål, som du ønsker besvaret først, er du også velkommen til at ringe til mig på +45 42950429 eller maile til jacob@samspil.nu

Handelsbetingelser ved køb af MBSR-kursus

Efter dialog med underviser, tilmelding og bekræftelse om optagelse på holdet gælder følgende handelsbetingelser:

Privatperson

  • Meldes der fra mere end 2 uger før kursusstart tilbagebetales kursusprisen fratrukket et gebyr på DKK 2.000,-
  • Meldes der fra senere end 2 uger før kursusstart tilbagebetales kursusprisen ikke.

Virksomhedsbetalt

  • Meldes der fra senere end 4 uger før kursusstart tilbagebetales kursusafgiften ikke.